Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
właściwe jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
także płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co się dzieje podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do dosyć
ważnych ubytków selenu.
Łatwo go uzupełnić jedząc
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny bardzo
istotny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
wpływa na popęd
seksualny. Podczas
spożywania napojów procentowych czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
a łatwo go uzupełnić
przez warzywa strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest również
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeżeli pragniemy
unormować jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra tanio
cialis bez recepty